skip to Main Content
06 1851 6435 info@lekkersturen.nl
Wat Vind Jij Vervelend Bij Het Kopen Van Een Tweedehands Auto?

Wat vind jij vervelend bij het kopen van een tweedehands auto?

Koop jij wel eens een tweedehands auto? Meestal is de zoektocht naar een vierwieler plezierig, maar er zitten ook een paar vervelende haken en ogen aan.

Niet helemaal eerlijk over de staat van onderhoud

Mijn huidige kever heb ik alweer een tijdje maar ik weet nog goed hoe vaak ik bij een 2e handsje ben wezen kijken om er direct achter te komen dat de verkoper niet helemaal eerlijk is geweest over de staat van de auto.

Meestal gaat het zo: Je ziet een leuke auto op een advertentiesite. Je leest de beschrijving aandachtig en bekijkt de foto’s. Je belt de eigenaar en stelt hem/haar een aantal vragen over de staat van de auto, onderhoud, bijzonderheden, reparaties die er aan zitten te komen, etc. Als je tevreden bent met de antwoorden denk je er nog een paar dagen over na om dan te besluiten een afspraak te maken om de auto te gaan bekijken.

Vervolgens reserveer je een halve zaterdag om naar de auto te gaan die 70 kilometer verderop staat. Omdat je denkt deze auto te gaan kopen neem je alvast een vriend mee die jouw auto terug kan rijden terwijl jij je kameraad volgt in je nieuwe vierwieler.

Aangekomen bij de verkoper zie je binnen 30 seconden dat de auto in kwestie niet helemaal voldoet aan de beschrijving van de advertentie. De eigenaar had niet vermeldt dat de er fikse roestplekken in de dorpel zitten, hij had ze zelf nog niet gezien. Over de hond die de achterbank als slaapplaats gebruikt was niets gezegd. De lak die op de foto’s er nog enigszins toonbaar uitzag lijkt van dichtbij met al die kleine krasjes wel een oude snijplank.

Een proefrit is niet meer nodig omdat je al zeker weet dat dit niet je nieuwste aankoop gaat zijn.

Wat vind jij vervelend?

Is het bovenstaande herkenbaar, zijn er andere dingen waaraan je een hekel hebt? Zo schreef een volger op Twitter dat hij afleverkosten bij een occasion absurd vindt.

Wat maak jij mee als je een auto wilt kopen? Ik hoor het graag hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top