06 1851 6435 info@lekkersturen.nl

Video: Elektrische Wervelwind – Tesla Roadster 2 – 2011

Tesla Roadster S te koop 2011Op pad met een elektrische occasion, de eerste op LekkerSturen.nl; geen youngtimer of klassieker, maar wel erg bijzonder. Dachten mensen een paar jaar terug nog dat het automerk Tesla het niet lang vol zou houden, nu openen ze meer en meer verkoopkantoren en is de Model S uitgeroepen tot auto van het jaar.  Tijd dus voor een filmpje van de Tesla Roadster S die als occaision bij Seldenrijk in Harderwijk te koop staat.

Als je op zoek bent naar snelle, moderne en onderhoudsvrije sportwagen dan is de Tesla Roadster iets voor jou. Rijden in een Tesla Roadster is echt ongelooflijk leuk, vooral vanwege het feit dat het ding zo ontzettend snel optrekt.

De eerste paar kilometers moet je even wennen aan het feit dat er continue acceleratievermogen is als je het “gas”-pedaal naar beneden duwt. Motorrijders weten wellicht nog van hun eerste motorervaringen dat ze zeggen dat je een grotere helm moet kopen omdat je glimlach er niet in past, nou, dat gaat voor de Tesla ook op.  Het is vooral het gemak en de beleving die het erg leuk maakt.

Tesla Roadster interieur te koopDe actieradius is goed, je kunt er zo’n 300 kilometer mee rijden. De auto staat te koop in Harderwijk en van daaruit kun je zo dus zo naar Maastricht rijden, dan moet je hem daar even aan de lader doen en kun je de volgende dag heerlijk rondtoeren in Limburg. En door het gebrek aan motorgeluid ervaar je meer van hetgeen er om je heen gebeurt.

Tesla Roadster S te koop - profielEven een snel rekensommetje, met een accupakket van 53 kWh kost het 53 * 25 cent per kWh = 13.25 euro om de Tesla “vol” te gooien. Als je dan 300 kilomter kunt rijden dan kun kom je bijna 23 kilometer ver voor 1 euro.  Als je dan de bezineprijs rekent dan rijdt de Tesla dus 23 * 1.75 euro = 1 liter op 40 kilometer. (De battery life van een Teslablijkt overigens beter te presteren dan verwacht, volgens Green Car Reports.)

Tesla Roadster S te koop - bagageruimteHet zal je niet verbazen dat de wegligging van de Tesla erg goed is. De auto is laag, er is veel gewicht onderin dus het zwaartepunt ligt laag, zodoende worden rotondes weer leuk om te nemen. Misschien is deze auto wel gemaakt voor Nederland want je hebt hier veel bochtige weggetjes, veel rotondes, af en toe een stoplichtje (voor het ouderwetse stoplichtsprintje) en op de snelweg mag je niet harder dan 100/120/130 (afhankelijk van tijdstip, borden, interpretatie, spitstroken, etc… :-) ) wat weer goed is voor de actieradius.

Tesla Roadster S achterkant te koopDe Tesla Roadster S, een heerlijke auto om van A naar B te rijden. Je komt altijd blij aan op je bestemming want rijden in een snelle elektrische auto is gewoon ontzettend leuk. Je moet wel even diep in de buidel tasten want een Tesla is niet goedkoop maar als je hem zakelijk kunt rijden betaal je uiteraard geen bijtelling. Bovendien zijn de onderhoudskosten van een Tesla stukken lager vergeleken met even snelle benzineverbrander.

Tesla SignDe Tesla Roadster S – de auto van nu, en trendsetter voor later!

Mooie foto’s bekijk je op de site van Seldenrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *