06 1851 6435 info@lekkersturen.nl

Veelzijdige Atleet – Alpina B3 3.0 – 1995

Toen we Roland van First Class Youngtimers de vraag voorlegden hoe de auto het beste te beschrijven was antwoordde hij: Als een ontzettend veelzijdige atleet, rustig wanneer je wilt maar ontzettend snel als je er zin in hebt.

Dat we hier met een Alpina te doen hebben wordt uiteraard snel duidelijk: karakteristieke twintig spaaks velgen, Alpina spoilers, Alpina dashboard, etc.

Deze atleet met een 250pk sterke 3.0-in-lijn staat te koop bij First Class Youngtimers voor iets minder dan tienduizend euro.

BMW Alpina B3 1995 Voor

De website van First Class Youngtimer schrijft over de Alpina onder andere het volgende:

“De Alpina B3 3.0 was in 1993 de opvolger van de B6 2.8/2 welke slechts 1,5 jaar werd geproduceerd. De introductie van BMW’s M3 in 1993 was de reden voor Alpina om snel met een versie te komen die de concurrentie met de snelle en tevens goedkopere M3 aan kon. Met de B3 kon Alpina inderdaad weer wedijveren met de M versie van de Beierse autobouwer. Alhoewel de B3 het uiterlijk heeft van een BMW is het een totaal andere auto. De motor is gebaseerd op de 325i waarbij boring en slag werden aangepast en de cilinderinhoud van 3.0 liter ontstond. Een sportieve auto waarbij echter de nadruk toch ligt op behoud aan comfort. Dat kenmerkt een Alpina B3 ten opzichte van de BMW M3.”

Alpina B3 1995 Velg

De B3 ziet er uitstekend uit – mooie “originele” lak, alles is standaard gebleven, de kap is uitstekend en de motor loopt voortreffelijk. Binnenkort verschijnt er een filmpje van deze B3 op onze site maar tot die tijd kun je nog genoeg foto’s bekijken bij First Class Youngtimers!

Alpina B3 Achter

This Post Has One Comment

  1. Pingback: Guitige Fiat 500 uit 1970 te koop, met 650cc motor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *