skip to Main Content
06 1851 6435 info@lekkersturen.nl
Toch Nog Een Witte Kerst? – Ferrari Testarossa – 1986

Toch nog een witte kerst? – Ferrari Testarossa – 1986

Vandaag een wel heel bijzondere auto: een van de twee originele Ferrari Testarossa’s die in de jaren ’80 gebruikt werd bij de populaire TV serie “Miami Vice”.

http://www.youtube.com/watch?v=PsY8JaOAVZc

Het personage dat Don Johnson in de serie speelde (Sonny Crockett aka Sonny Burnett) was een undercover agent die, om geloofwaardig over te komen als drugsdealer, in blitse auto’s moest rijden. De eerste twee seizoenen van de serie deed hij dat in een Ferrari Daytona Spyder (wat eigenlijk helemaal geen Ferrari was, maar een C3 Corvette, vandaar ook de automatische transmissie, iedereen weet dat de Daytona nooit met automaat geleverd is), een wapenhandelaar blies deze Daytona op om de kwaliteit van zijn Stinger aan Crockett te tonen. In de resterende afleveringen bediende Crockett zich van een witte Ferrari Testarossa, die dus nu te koop wordt aangeboden (bieden kan tot 7 januari).

Witte Ferrari Testarossa Miami Vice achterkant
Er was een tijd dat de eighties synoniem waren voor het tijdperk van slechte smaak. Niet geheel ten onrechte. Ook al ben ik gespeend van elk gevoel voor mode, zelfs ik kan zien dat beenwarmers, Bon Jovi kapsels en Sonny Crockett outfits écht niet meer kunnen. Huizen uit die tijd zijn vaak horizonvervuiling. Muziek? Wie luistert er in godsnaam nog naar Tears for Fears, Europe, of Rick Astley (Rick Roll Alert)!? Orchestral Manoeuvres in the Dark anyone?

Witte Ferrari Testarossa Miami Vice bonnen
Toch hebben de jaren ’80 heus wel goede dingen voortgebracht. Goede ontwerpen zijn tijdloos, en op het gebied van auto’s uit dat tijdperk denk je dan direct aan de BMW E30 3-serie, de BMW E34 5-serie, de Mercedes W201 (de 190), de Peugeot 205 en de…. Ferrari Testarossa. De visuele impact van deze auto is ook vandaag de dag nog enorm, de extravagante lijnen pasten goed bij het tijdperk van uitbundigheid dat de eighties waren. Aan de andere kant: alles is relatief. Naast een Lamborghini Countach is een Testarossa bijna een grijze muis, en de Lambo zag notabene tien jaar eerder het levenslicht!

Witte Ferrari Testarossa Miami Vice

Witte Ferrari Testarossa Miami Vice

De Testarossa werd in 1984 op de autosalon van Parijs aan het publiek voorgesteld. Het was de opvolger van de 512 BBi, met welke hij zijn flat-12 motor deelde. Niet te verwarren met een 12-cilinder boxer natuurlijk, een flat-12 is een V12 met een cilinderhoek van 180 graden. 390 pk en 490 Nm waren in die tijd nog echt indrukwekkende getallen. Zijn verre nazaat, de F12, heeft vandaag de dag 740 pk en 690 Nm….

Witte Ferrari Testarossa Miami Vice foto
Het exemplaar op Ebay (bieden kan tot 7 januari) heeft een astronomische buy-it-now prijs van 1,75 miljoen dollar. Ondanks de geschiedenis van dit exemplaar moet je meer drugs tot je hebben genomen dan er jaarlijks in heel Miami verhandeld wordt om dat er voor te betalen. Een goed exemplaar hoeft vandaag de dag zeker niet meer dan €100k te kosten (overigens is de trend duidelijk stijgend), dus om nou 1,6 miljoen dollar extra te betalen voor het feit dat hij op TV is geweest…. Dat lijkt een erg slechte investering. Over enkele decennia heeft niemand ooit nog van “Miami Vice” gehoord, en dan zal hij niet veel meer opleveren dan welke Testarossa dan ook. En met ongeveer 10.000 gebouwde exemplaren van de Testarossa en z’n afgeleiden (512TR en 512M) is het nou niet echt een zeldzame Ferrari.

Hoop dat je fijne kerstdagen hebt gehad en ik wens iedereen een goed 2015!

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top