skip to Main Content
06 1851 6435 info@lekkersturen.nl
Te Koop – Goedkoop Of Duurkoop? – Audi V8

Te koop – Goedkoop of duurkoop? – Audi V8

Ik heb een zwak voor auto’s uit de jaren ’90. Dat is waarschijnlijk volledig te danken aan het feit dat ik toen een tiener was. Mijn vader reed een splinternieuwe Opel Omega uit 1992, de hoekige variant voor de facelift. Een prachtige wagen vond ik dat, hoewel ik moet toegeven dat de Senator nog indrukwekkender was. De Audi V8 uit dezelfde tijd gaat daar wellicht nog overheen en het exemplaar dat te koop staat bij ElmoJohn voor 9000 euro is werkelijk een plaatje.

Audi V8 1991 achterkant kontMooi om te zien dat de uitlaat van de Audi V8 erg bescheiden is ten opzicht van de enorme pijpen bij van de nieuw RS modellen. Wat nog meer opvalt? Het ontbreken van een totaal ingepakte motor, je kunt het blok bij de Audi V8 goed zien. Ook typerend zijn de wissers op de voorlampen, de doorgetrokken lichtbalk aan de achterzijde en natuurlijk het formaat van de koets.

Audi V8 1991 voorElmoJohn laat weten dat de auto is gekocht van een liefhebber die er in 2,5 jaar tijd maar 2500 km mee heeft gereden. Bovendien is er een grote onderhoudsbeurt uitgevoerd en is de distributie en waterpomp vervangen bij 99700 km.

Audi V8 1991 motorEen afgestempeld onderhoudsboekje is aanwezig, inclusief alle folder en brochures over de Audi V8.

Audi V8 1991 stoelenEr staat in Nederland ook nog een 2e Audi V8 te koop en het opmerkelijke is dat deze een tiende kost van degene bij ElmoJohn.

Goedkoop versus duurkoopVoor iets minder dan 900 euro kun je deze Audi V8 kopen bij Jetcard uit Rotterdam. Echter lijkt het duurkoop te worden afgaande op de rating van Jet Cars op google’s recensiesysteem: 1.4 sterren (van maximaal 5 sterren).audi-v8-3-6-quattro-automaat-6732113-4 Het verschil tussen de twee auto’s is echt enorm. Zoek je een uitstekende en prachtige youngtimer  om van te genieten dan koop je die van ElmoJohn, ben je op zoek naar risico en wellicht een sleutelavontuur dan koop je die van Jet Cars.  Goedkoop en duurkoop dus.

Wat zou jij doen? Laat het hieronder even weten. Ik ben benieuwd.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Per toeval op deze site geraakt omdat een foto op Google wel heel veel leek op de auto die ik onlangs gekocht heb, en wat blijkt, het IS mijn auto… Leuk om de volledige foto’s etc. van 2014 te zien en de aanbieding van destijds. Inmiddels ben ik alweer de tweede eigenaar en heb ik helaas ook ontdekt dat m’n voorganger een leuke winst gemaakt heeft op deze auto… Maar ik ben nog lang niet van plan de auto te verkopen, ik gebruik de auto dagelijks en geniet van het geroffel van de V8, de perfecte grip en van de blikken van omstanders die de auto moeilijk kunnen plaatsen, gewoon een oude Audi 100 die er netjes uit ziet? Maar vooral de reactie van de liefhebbers / kenners zijn een plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top