skip to Main Content
06 1851 6435 info@lekkersturen.nl
Te Koop – Cultheld – Jaguar Mk IV Drophead Coupe – 1947

Te Koop – Cultheld – Jaguar Mk IV Drophead Coupe – 1947

Normaal gesproken vind ik de vooroorlogse ontwerpen niet krachtig genoeg, maar bij deze Jaguar Mk IV is dat anders. Hij lijkt verlaagd maar is het niet, vleugelmoeren en spaakwielen maken hem een beetje racy en de enorme koplampen lijken twee ogen die je aandachtig aankijken. Ja, ik zie mezelf wel rijden in deze Drophead Coupe.

zijkant1947 Jaguar Mk IV Drophead Coupe 3.5 liter

zijkant1947 Jaguar Mk IV Drophead Coupe 3.5 liter

Marc Vorgers van ClassicarGarage deelde de foto’s van de te-koop-staande Jaguar op Twitter. Ik stuurde een berichtje terug dat het wel leek alsof de Jag verlaagd was maar Marc liet weten dat dit de standaard hoogte is. Wat een heerlijke auto om naar te kijken.

1947 Jaguar Mk IV Drophead Coupe 3.5 liter - zijvoor

Mijn kennis over auto’s die voor of kort na de Tweede Wereldoorlog is beperkt dus ik moest even het internet op om meer te leren over de Jaguar Mk IV. Wat ik leerde en wat me verbaasde is dat ik als autoliefhebber niet wist dat het automerk ‘Jaguar’ voor WW II niet bestond. Althans, de auto’s werden gebouwd onder de naam SS Cars Ltd en Jaguar was simpelweg een modelnaarm. De letters SS riepen na de WW II uiteraard de verkeerde gevoelens op dus werd het modelnaam de merknaam: Jaguar (overigens is het Indiase Tata Motors nu eigenaar van Jaguar).

1947 Jaguar Mk IV Drophead Coupe 3.5 liter Jaguar_Interieur Enfin, terug naar de Drophead met een heerlijke 3.5 liter zescilinder en een topsnelheid van 145 km/u. Ongeveer dezelfde topsnelheid als mijn gekietelde VW Kever uit 1966. De Drophead staat te koop voor het bedrag van een kleine tussenwoning bij Lex Classics waar vele mooie foto’s te bekijken zijn.

1947 Jaguar Mk IV Drophead Coupe 3.5 liter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top