06 1851 6435 info@lekkersturen.nl

Show and Go – BMW 3.0 CS (Twin-Turbo) – 1972

BMW 3.0 CS Coupe 1972

Foto: Fantasy Junctions

Zo zie je ze niet vaak maar deze BMW CS die te koop staat bij Fantasy Junctions is erg bijzonder. Allereerste is het een prachtige exemplaar in “harde” toestand en helemaal leuk wordt het als je onder de motorkap kijkt, een 3.0 M30 van een 530i uit 1977, met 2 turbo’s en ZF-versnellingsbak.

Een tijdje terug stonden organiseerde BMW dealer Breeman een klassieke BMW expositie waar een Neue Klasse stond, een CS en een CSL. Prachtige B-stijl-loze coupe’s,  (hier een video van het evenement)

Op de site van Fantasy Junctions staan 72 foto’s van de bijzondere CS die ze te koop aanbieden. De auto is in 1994 volledig uit elkaar gehaald waarna ze in 10 jaar weer als nieuw is opgebouwd door een BMW specialist (Moran Motorsport).  In 2004 is het interieur vernieuwd. De turbo’s, uitlaatsysteem, luchtinlaat achter de voorlampen en andere motorische zaken zijn volledig vernieuwd.

BMW 3.0 CS Coupe 1972 Achterkant

Foto: Fantasy Junctions

De beschrijving van de auto op Fanatasy Junctions is ontzettend uitgebreid en bovendien worden ook de aandachtspuntjes vermeldt: o.a. Een paar kleine beschadigingen op de velgen, een paar kleine lakbeschadigingen aan de achterkant van de deuren, enfin, de “gebruikelijke” zaken van een auto die daadwerkelijk wordt bereden in plaats van dat ze in een verzameling stof staat te verzamelen.BMW 3.0 CS Coupe 1972 Motor Te koop

Foto: Fantasy Junctions

Met de huidige dollarkoers wordt de verkoopprijs zo’n 50.000 euro, niet bepaald een koopje maar je hebt wel iets heel bijzonders, en zeker Freude Am Fahren.

This Post Has One Comment

  1. Pingback: Black Beauty – BMW CS 3.5 – 1973 | LekkerSturen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *