06 1851 6435 info@lekkersturen.nl

Rijdersauto pur sang – Honda NSX – 1992

De karaktervolle concurrent van de Ferrari 328 -de Honda NSX. Het recept: een aluminium chassis en carrosserie, een 3.0 V6 middenmotor en een laag gewicht. Zoals het bericht op Autoblog.nl al aangeeft is deze auto vanaf het moment dat die op de markt kwam al onderschat – 273 pk voor een sportauto: “Zowel 20 jaar geleden als nu geldt: lage cijfers ‘verkopen’ slecht. Mensen geloven niet in kwaliteiten van een auto die op papier minder lijkt. In het geval van de Honda NSX volledig onterecht.

Deze prachtige, volledige originele en goed onderhouden NSX met 48.000 km staat hier te koop voor 33 duizend euro, erg scherp geprijsd vergeleken met andere NSX’en in Nederland.

Honda NSX VTEC 1992 - Voorkant

De NSX hebben we altijd een bijzondere auto gevonden vanwege de toewijding van Honda om de held te maken: de samenwerking met Ayrton Senna, de focus op de gewichtsverdeling, de keuze voor een volledige alumimium auto en de balans tussen gewicht en vermogen.

Prijzen voor de NSX’en zijn vrij stabiel en schommelen op dit moment tusssen de 30 en de 50 duizend euro – afhankelijk van de conditie en km-stand.

Honda NSX VTEC 1992 - Voorkant Schuin

In deze prettige gebruikers review van een NSX bezitter vonden we nog een mooie anekdote: “Een van de mooiste momenten dit jaar was toen ik in bij een NSX-bijeenkomst op het circuit van Le Mans de hoofdontwerper van de NSX, mr. Uehara, heb mogen ontmoeten. Op mijn vraag wat hij nu, anno 2008, aan de NSX zou veranderen was zijn enige antwoord: Less Weight!!”

Dan sluiten we af met een video uit het non-HD-tijdperk waarin de NSX het opneemt tegen vele andere supercars:

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *