06 1851 6435 info@lekkersturen.nl

Nu het zonnetje is doorgebroken – MG MGA 1500 – 1960

MG MGA 1500 1960 Voorkant

De MGA – de opvolger van de klassiek MG T-serie en de  voorloper van de MGB. Vanwege de stijlbreuk met de T-serie werd gekozen de auto een volledig nieuwe naam te geven, dus geen MG “U” maar MG “A”.  Een succesvolle auto was het zeker, je zou de MGA bijna een Brits exportproduct kunnen noemen want van de meer dan 100.000 MGA’s die er gebouw zijn, is maar zo’n 6% in het land van herkomst gebleven. Deze prachtige MGA oldtimer is particulier te koop voor zo’n 35.000 euro.

De advertentie vermeldt dat de auto body-off is gerestaureerd en de foto’s lijken dat inderdaad te onderschrijven. De kilometerstand van 3200 km is waarschijnlijk gerekend vanaf de uitgevoerde motorrevisie. De 1500cc motor is nu bovendien geschikt om op loodvrije benzine te rijden ((je verwacht een grotere motor in zo’n sportief gelijnde tweezitter maar een anderhalve liter motor is toch echt standaard in een MGA, overigens genoeg voor een top die ver boven de maximale snelheid ligt.

MG MGA 1500 1960 Motor Het verhaal achter de MGA is prachtig. Bij een “T-serie MG staan de stoelen als het ware bovenop het chassis en dit paste niet bij de koets van de MGA. Dus werd voor het chassis van de MGA plaatsgemaakt voor de stoelen door de chassisbalken verder uit elkaar te plaatsen waardoor de bodemplaat er als het ware in hing, en jawel, de MGA was een feit.

MG MGA 1500 1960 Zijkant

Geen deurgrepen!

Een ander leuk detail is dat de MGA geen deurgrepen heeft aan de buitenkant. Geen deurgrepen? Nee, en het gaat hier niet om shaved doorhandles. Een MGA heeft ze simpelweg niet. Om de deur te openen, als de kap er op zit, beweeg je je handen door een klepje in de zijruiten (wat eigenlijk geen ruiten zijn maar een soort van plastic afdekking) en je kunt vervolgens de deur openen.

Gelukkig is het warme weer in aantocht want twintig graden is wel zo’n beetje perfect voor de MGA. Als het te koud is levert de kachel normaal gesproken te weinig warmte om ook maar een beetje warm te blijven en als het te heet is dan ontbreekt uiteraard de airco. :-)

Auto staat particulier te koop, hier de advertentie.

MG MGA 1500 1960 Achter Profiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *