06 1851 6435 info@lekkersturen.nl

Make That The Cat Wise – Chevrolet Caprice 1979 / 1991

Chevrolet Caprica 1997 1979 Het stukje over de Galant belandde op het leuke en informatieve forum van AmerikaanseAutoPagina.com Daar blijken ze bovendien te schrijven over bedenkelijke vierwielers, zo wordt onder het kopje “Make That The Cat Wise” geschreven over deze Caprice uit 1979, maar wacht, het is de koets van een model uit 1991….Het gebeurt vaker, een auto “omkatten”. Waarbij de “body” op het chassis van een ouder model wordt gezet. Veel nut heeft het overigens niet meer bij deze Caprice, want de oldtimerregeling voor LPG klassiekers is inmiddels opgehoogd naar 40 jaar. Een lid van het forum stuurde een berichtje naar de verkoper op Markplaats met de vraag of het geen  91’er is maar die kreeg een korte reactie terug: “Nee”. De verkopende partij zou natuurlijk moeten laten weten dat het over een ombouw gaat.

Caprice Chevrolet 1979Kijk, zo kan het ook, de foto hierboven is dus daadwerkelijk van een Caprice uit de jaren ’70 en die ziet er toch wat vierkanter uit dan de Caprice in de eerste foto. De advertentie kun je hier vinden. Een mooi exemplaar trouwens, zowel optisch alsook motorisch.

– Met dank aan AmerikaanseAutoPagina.com voor de inspiratie!

 

This Post Has 2 Comments

 1. Erik Boattail

  Dit is geen “1979” Caprice Classic maar een modeljaar 1978 Caprice Classic. De “datum eerste toelating” is misschien ergens in 1979 geweest, maar als je het VIN (Vehicle Identification Number) checkt, dan zul je zien dat het 6e digit een 8 is (voor modeljaar 1978)
  De modeljaar 1978 Caprice had (zoals op de foto’s op Marktplaats) de achteruitrijverlichting verticaal naast de kentekenplaat zitten.
  Bij een modeljaar 1979 Caprice zitten deze lampen horizontaal onder het midden van de beide achterlichtpartijen. Ook het rasterwerk van de grille en de kleine inserts in de bumper hebben een ander patroon voor modeljaar 1979. Verder staan de koplampen van een modeljaar 1979 Caprice onder een iets andere hoek in de omlijstingen.

  1. LekkerSturen

   Hi Erik – We hadden je reactie gemist, waarvoor onze excuses. De tekst is inmiddels aangepast. Dank voor je verduidelijking omtrent de 1978/1979 Caprice!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *