skip to Main Content
06 1851 6435 info@lekkersturen.nl
Verkocht – Legaal Rallyrijden – Lancia Fulvia Coupe – 1967

Verkocht – Legaal rallyrijden – Lancia Fulvia Coupe – 1967

Lancia Fulvia Coupe Rallye 1969

We kregen een emailtje van Boris die had opgemerkt dat er nog geen Lancia’s zijn vermeldt op Lekkersturen en inderdaad Boris, dat kan eigenlijk niet. Bijgaand dus z’n stoere Lancia Fulvia Coupe Rallye (ja, dat is een hele mond vol), die hij te koop aanbiedt omdat hij ook nog een BMW 2002 Touring en een Volvo 264 GLE moet onderhouden. Wat er nou zo speciaal is aan een Fulvia Rallye? Nou, het kofferdeksel, deuren en motorkap bijvoorbeeld… ..die zijn namelijk van aluminium gemaakt, de Fulvia Rallye weegt daardoor maar zo’n 920 kilo. De 1.3 V4 zal een lekkere karakteristieke brom produceren en levert zo’n 88 pk, wellicht iets meer volgens Boris dankzij de KN-luchtfilters. Boris heeft veel informatie over de Fulvia bij z’n advertentie staan, die kan ik dus gemakkelijk overnemen 🙂

Het betreft de bijzondere Rallye-uitvoering, wat betekent dat de deuren, motorkap en kofferdeksel van aluminium zijn. Het overige plaatwerk verkeert, op een paar kleine imperfecties na, in een zeer gezonde en nette staat. De felrode kleur is nergens vaal. De bodem en kokerbalken zijn gerestaureerd.

Lancia Fulvia Coupe Rallye 1969 achterkantDe auto verkeert technisch in een zeer goede staat, hij remt, schakelt en stuurt perfect. De motor beschikt over een elektronische benzinepomp. Starten gaat via de originele startknop. Ook is een extra koeler gemonteerd die met een knop in het dashboard kan worden geactiveerd.

Lancia Fulvia Coupe Rallye 1969 interieurDe auto is voorzien van een nieuwe koppakking, cilinderkop en waterpomp. Alle vloeistoffen zijn recent ververst, ook is de uitlaat vernieuwd. De achterste demper betreft een sportuitlaat. De banden, accu etc zijn in zeer goede staat, evenals alle raam- en deurrubbers. Het originele Lancia boordgereedschap (in etui) is aanwezig.

Het interieur is gerestaureerd en verkeert in een zeer nette staat, de achterbank heeft een klein scheurtje. Het originele tapijt is aanwezig. Tevens is een perfect sturend sportstuur gemonteerd. Het originele kostbare serie 1-stuur van echt hout kan desgewenst worden overgenomen.

Lancia Fulvia Coupe Rallye 1969 MotorOok een hoofdstroomschakelaar is aanwezig (nog niet gemonteerd). Alles aan de auto functioneert. Van verwarming en interieurverlichting tot de gele Cibie verstralers, het klokje en het extra mistachterlicht. Ook is diverse documentatie voorhanden, evenals krik, reservewiel en gevarendriehoek.”

De vraagprijs voor dit lekkere kerstcadeau? 9.950 euro – volledige advertentie hier.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top