06 1851 6435 info@lekkersturen.nl

Klassiek Kleintje – MGB GT – 1971

De cabrio versie van de MGB mag dan populairder zijn dan de GT, we vinden de lijnen van een GT vele malen mooier.  Peter Boutwood, topman bij Noble onderstreept onze woorden als hij praat over de Noble M600: “Ik heb de M600 Convertible wel getekend en we kunnen de auto ook redelijk eenvoudig bouwen, maar hij komt er zeker niet. ‘Wij maken een echte mannenauto (als de F40) en daar hoort een dak op te zitten”.

Onderstaande BGT staat de koop bij Hoffman Auto’s.

MGB GT 1971 Voor

Net als bij de BMW Z3 was de open versie er eerder dan de gesloten versie. De gesloten versie is in Nederland uiteraard wel zo praktisch (Als MGB convertible-rijder wordt je bovendien geacht altijd open te rijden en dat is met het weer van de laatste weken geen pretje! Doe ons maar een stalen dakje!

MGB GT 1971 Achter

Deze MGB in kwestie ziet er goed, details waar we blij van worden zijn bijvoorbeeld: 1. De wielkasten van de achterwielen zien er origineel uit, vaak onstaat daar roest en worden vervolgens “rond” gemaakt, maar een originele MGB heeft geen ronde wielkasten voor de achterwielen. De motorruimte ziet er goed uit, nieuwe bougiekables, geen overbodige snoeren en draden, verbeterde luchtfilters, etc. Wel missen we de chroomstrip aan de zijkant en in het interieur zijn aan paar dingen niet standaard.

MGB GT 1971 Interieur

Samenvattend, een leuke MGB GT waarin je lekker kunt toeren en bovendien van het karakteristieke geluid kunt genieten.

This Post Has 3 Comments

  1. Pingback: Nu het zonnetje is doorgebroken – MG MGA 1500 – 1960 | LekkerSturen.nl

  2. Boss

    Even voor mijn beeldvorming, wat is er volgens jullie niet origineel aan dit interieur?

    1. LekkerSturen

      De auto staat inmiddels niet meer te koop waardoor de foto’s niet meer beschikbaar zijn dus terugkijken kan niet meer. Het dashboard lijkt volledig origineel te zijn maar we zijn vergeten of een GT uit 1971 geleverd werd met en middenarmsteun en asbak? Welke MGB kenner kan dit bevestigen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *