06 1851 6435 info@lekkersturen.nl

Karaktervolle rakker uit de DDR – Trabant Club Nederland

trabant rijdendEr verscheen een tweet van de Trabant Club Nederland dat er nog geen Trabant op de site stond. Dus, op 11 december 2013,  de introductie van de allereerste Trabant op Lekkersturen.nl – inclusief een introductie van de Trabant – wist je bijvoorbeeld dat de naam staat voor ‘makker’ of ‘metgezel’…Onderstaand de inzending van de Trabant Club:

De Trabant Club Nederland is opgericht op 18 januari 1996 en zet zich in voor het behoud en uitbreiden van het Trabantbestand in Nederland, in de ruimste zin des woords. In 1958 begon men in Zwickau in de toenmalige DDR aan de productie van deze ‘volkswagen’. Een prijsvraag moest beslissen welke naam deze gezinsauto zou krijgen. Gekozen werd voor de naam ‘Trabant’. Ten eerste omdat Trabant ‘makker of metgezel’ betekent. En ten tweede omdat een aantal dagen voor de nulserie in productie ging, de eerste Russische Spoetnik werd gelanceerd en deze werd ook wel ‘Erdtrabant’ genoemd. Tot 1991 werden er -met verschillende aanpassingen- drie miljoen Trabanten geproduceerd. Bij de RDW staan in Nederland 600 Trabanten ‘geboekt’.

Trabant Club Nederland
Hoewel het merk Trabant meerdere modellen heeft geproduceerd is de bekendste en meest geproduceerde de P601. Deze Trabant was als sedan, Kübel en stationwagen verkrijgbaar.

Op de site van de Trabant Club Nederland staan enkele Trabantjes te koop, en uiteraard kun je ook terecht op Gaspedaal, de “metgezellen” varieren in prijs van EUR 1.000 tot EUR 8.500.

 

This Post Has 2 Comments

  1. Martijn

    Russisch? Oost-duitsland eerder Duits lijkt mij.

    1. LekkerSturen

      Hi Martijn – bedoel je de meta-tag onder het artikel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *