skip to Main Content
06 1851 6435 info@lekkersturen.nl
Ik Ga Op Reis En Neem Mee….  – Ferrari Testarossa Uit Miami Vice

Ik ga op reis en neem mee…. – Ferrari Testarossa uit Miami Vice

Alhoewel wij van lekkersturen.nl er geen gewoonte van maken om één en dezelfde auto twee keer te behandelen, wil ik vandaag toch graag een uitzondering maken. In december 2014 schreef ik over de witte Ferrari Testarossa die op ebay voor een astronomisch bedrag te koop stond. Het ging over een exemplaar (één van de twee waar de producers over beschikten) dat in de jaren ’80 gebruikt is voor de opnamen van de toen zo populaire tv-serie “Miami Vice”. Geheel toevallig stuitte ik deze week weer op diezelfde auto.

Walt Grace Vintage cars for sale

Auto’s kopen in Wynwood Miami

Ik was in de hippe wijk “Wynwood” in Miami en liep nietsvermoedend bij een handelaar in klassieke auto’s binnen. Op zich is dat al verbazend, want Wynwood staat om meerdere dingen bekend (kunst, mode en een kleurig straatbeeld door fantastische graffiti), maar niet om z’n classic car scene.

Wynwood Miami graffiti

Walt Grace Vintage in Miami

Deze handelaar, Walt Grace Vintage (helaas is zijn website waltgracevintage.com nog in aanbouw, hij is ook op Instagram te vinden), is anders dan de meeste handelaren in klassieke auto’s. Hij verkoopt namelijk in dezelfde ruimte ook een indrukwekkende collectie vintage gitaren (ik zou hier niet van “klassieke gitaren” kunnen spreken, omdat die per definitie akoestisch zijn, hier gaat het om electrische gitaren, denk aan een Gibson Les Paul, of een Fender Stratocaster).

Walt Grace Vintage inside Miami

Gitaar of auto kopen?

Wanneer je dus in de markt bent voor een vintage gitaar of een bijzondere klassieke auto, en toevallig in Miami bent, is een bezoek aan zijn bedrijf in de wijk Wynwood een must. De autocollectie bestaat op dit moment uit een BMW M1, een Porsche 911S, een Dino 246GTS met een “sold” bordje erop, twee Ferrari Testarossa’s, twee Ferrari 308’s, een Porsche 993 turbo, een Porsche 930 turbo (zeldzame cabriolet versie), een originele Ford Mustang GT350H (H staat voor Hertz, in 1966 kon je deze speciale versie bij Hertz huren, wat een doorslaand succes was), en een originele Porsche 911 2.7RS Touring. Deze laatste is toch wel het klapstuk van de collectie, wellicht de meest iconische straat-Porsche 911 ooit, en vandaag de dag zeker de meestgewilde.

Ferrari Dino Walt Grace Vintage

Ferrari Testarossa uit Miami Vice

De eerdergenoemde Miami Vice Testarossa staat er dus ook, en wie mijn artikel van december 2014 er nog eens op naslaat, zal de indruk hebben dat de huidige vraagprijs van $775.000,- een koopje is. De toenmalige buy-it-now price op ebay was 1,75 miljoen dollar. Ik schreef toentertijd dat een mooie Testarossa zonder televisie-verleden zeker niet meer dan €100.000 hoefde te kosten.

Ferrari Testarossa Miami Vice interieur

Koopje?

Nu, precies 15 maanden later, is een ton net genoeg is om de goedkoopste op mobile.de te bemachtigen. De prijzen variëren inmiddels van €100.000 tot ongeveer €200.000, met enkele uitschieters daarboven voor uitzonderlijk mooie exemplaren. Die sterk stijgende trend lijkt wat af te vlakken. Vroege exemplaren zijn voorzien van een enkelvoudige, hooggeplaatste achteruitkijkspiegel (monospecchio). Van deze versie zijn er slechts 500 gebouwd (op een totaal van ongeveer 10.000 exemplaren als je de Testarossa, de 512TR en de 512M combineert), en deze worden dan ook wat duurder verhandeld.

Het blijkt dat de auto Maranello ooit verlaten heeft als een zwarte Testarossa, de producers van de tv-serie hebben hem wit laten spuiten omdat een witte auto in nachtelijk Miami beter in beeld te brengen is. Hij is verre van perfect, met meerdere gebruikssporen. Het lakwerk is van matige kwaliteit, maar deze sporen van zijn verleden zijn nou net wat hem zo bijzonder maakt.

 

Ferrari Michiel

Tot onze volgende ontmoeting?

Groet,

Michiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top