skip to Main Content
06 1851 6435 info@lekkersturen.nl
Verkocht – Icoon – Renault 5 Turbo Type I – 1981

Verkocht – Icoon – Renault 5 Turbo Type I – 1981

Renault 5 Turbo zijaanzicht

Sommige auto’s hebben eigenlijk geen beschrijving nodig, en deze Renault 5 Turbo die te koop staat bij Auto Service Harlingen is er zo een.  Renault 5 Turbo achterkantDe advertentie vermeldt dat het hier gaat om een origineel Nederlands auto die in 1981 op kenteken is gezet. Afgezien van wat gebruiksporen en de 33 dienstjaren, lijkt zo op het eerste gezicht niets aan de auto veranderd, zie jij wel iets, laat het dan even weten via de comments hieronder.

Renault 5 Turbo interieur blauw roodHet mooie aan zo’n Renault 5 Turbo is dat het aan de binnenkant erg veel lijkt op een gewone 5, alleen het turbometertje geeft aan dat er iets spannends aan de hand is met de motor, de 1.4 turbo levert namelijk 160 pk, en op iets meer dan 1000 kilo gaat dat uiteraard lekker vooruit. Zou een mooie kandidaat zijn voor een filmpje.

Renault 5 Turbo plaatjeDe eerste 400 Turbo’s waren nodig voor de homologatie zodat Renault kon meedoen aan verschillende rallys.  Het examplaar dat te koop wordt aangeboden is 181 auto’s later gebouwd en heeft pas 32.000 km op de klok staan.

Voor meer foto’s en het adres van Auto Service Harlingen klik je HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top