06 1851 6435 info@lekkersturen.nl

Het beste uit het luchtgekoelde tijdperk – Singer 911

In onderstaande video die we vorige week deelden op onze Facebookpagina, gaat Chris Harris – bekend van vele autoprogramma’s – op zoek bij Rob Dickinson van Singer Vehicle Design. Voor wie Singer nog niet kent – ze nemen het chassis van een 964 en bouwen daar het uiterlijk van een aangepaste 911 op – maar den wel met ontzettend veel aanpassingen en verbeteringen. Het zijn er eigenijk teveel om op te noemen en het bekijken van de video is voor iedere autoliefhebber een must.  De rijbeelden zijn ontzettend mooi, het geluid van de zescilinder fantastisch en de uitleg over het fabricageprocess ongelooflijk.

Een Singer 911 wordt op bestelling gemaakt en kost “between high 3’s en 5’s” – Dus vanaf hoog in de 300.000 dollar t/m 500.000 dollar afhankelijk van de specificities.  Na het zien van de video weet je waarom.

Singer 911

Foto: Singer Vehicle Design

De video laat zien hoeveel werk er in een Singer 911 wordt gestopt – een paar voorbeelden: De meeste delen van de carrosserie (zijpanelen, deuren, dak) zijn van koolstofvezel die zelf zijn ontwikkeld (middels kleimodellen en digitalisering). Het interieur is volledig handgemaakt en de geluiddemping wordt gedaan door een specialist die normaal gesproken prive-vliegtuigen bewerkt zodat het geluid van de luchtgekoelde zescilinder aanwezig is maar niet op een storende manier. De motor wordt gemaakt door Cosworth, is 3.8 liter groot (groter kan ook) en levert meer dan 350pk (meer kan ook) – de krukas komt van een GT3. Kosten worden uiteraard niet gespaard mocht je dat nog niet duidelijk zijn – de kabelboom komt uit de racerij en kost 30.000 dollar, de voorlampen van Hella komen uit de LeMans racers en kosten 500 dollar, 17 inch velgen, 993 Turbo remmen – kortom het beste van het luchtgekoelde tijdperk in 1 pakket – ontwikkeld tot in de fijnste details. Alles aan de Singer 911 heeft een functie en alles ziet er fenomenaal uit.

Enfin: Restored – Reimagined – Reborn – aldus de tekst op de website van Singer.

Fantastisch.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *