skip to Main Content
06 1851 6435 info@lekkersturen.nl

Goodwood Festival of Speed – Ik ga op reis (dankzij Skoda) en neem mee….

 

1917 Miller Aerodynamic Coupe 'Golden Submarine'

Ondergetekende wint een prijsvraag via AutoWeek waarbij Skoda twee VIP-tickets beschikbaar stelt. Je denk dat je weet wat je mee gaat maken maar na afloop blijkt dat je eigenlijk geen idee had. Het Goodwood Festival of Speed (FOS) is, zoals een FOS-ganger het omschreef: simply brilliant

Anderhalve week geleden kreeg ik een emailtje van AutoWeek met de vraag of ik hoofdredacteur Robert van der Ham kon bellen n.a.v. een prijsvraag. Aangezien ik nooit mee doe met prijsvragen en de FOS prijsvraag de enige was waaraan ik had meegedaan begon het bij mij te dagen dat ik wellicht iets gewonnen had. Bovendien leek het me niet waarschijnlijk dat ik de hoofdredacteur van AutoWeek zou moeten bellen indien ik een gratis tijdschrift gewonnen  zou hebben. Om een lang verhaal kort te maken, Robert vertelde dat de twee VIP-tickets die Skoda Nederland beschikbaar had gesteld naar mij toe kwamen. AutoWeek, bedankt!

Toegangskaarten voor Goodwood Festival of SpeedDe volgende dag belde Mirjam de Wilde, persvoorlichter bij Skoda, om me te feliciteren en vertelde wat de prijs de prijs inhield: Vlucht, vervoer, accommodatie, diner en toegangskaarten. En aldus geschiedde dat ik naar Goodwood ging 🙂

Chauffeur van Skoda naar GoodwoodOp vrijdag middag werden ik en mijn vader (de gelukkige “winnaar” van 1 van mijn 2 tickets) opgewacht door Mirjam die ons het hele weekend zou begeleiden. Na een korte vlucht naar London werden we opgewacht door een chauffeur die ons in z’n Audi A8 via de engelse countryside naar het Aviator Hotel bracht. In dit prachtige hotel (David Coulthard is mede-eigenaar) begonnen we aan de borrel, gevolgd door een fantastisch diner.

De volgende ochtend na het ontbijt de auto weer in om na een uurtje aan te komen bij het Goodwood Estate voor het Festival of Speed….En dan blijkt Goodwood nog gaver te zijn dan wat je had verwacht. De AutoWeek “sfeervideo” geeft een goed beeld van waarom het zo gaaf is:

Kort samengevat komt het er op neer dat Lord March, de eigenaar van Goodwood Estate en 100% autoliefhebber, gewoon ontzettend goed snapt hoe je het beste autoevenement ter wereld neerzet.  Daarbij heerst er een ontzettende gezellige,  vriendelijke en respectvolle sfeer. De meeste auto’s staan gewoon in een paddock, zonder afscherming of lintje er omheen en iedereen is even vriendelijk.

Lotus

Hillclimbs starten zo’n beetje continue in verschillende groepen, klassieke “sigaren”, rallymonsters, touringcars, supercars, klassieke racers, één-voor- één komen ze voorbij.

GAS – Een soort X-Games waarbij zowel motorrijders op offroad bikes allerlei stunts uithalen. Nu heb ik het waarschijnlijk net als jullie lezers regelmatig op televisie gezien en ik vond het altijd “wel aardig om te zien” maar echt warm werd ik er niet van. Echter kan ik nu uit ervaring vertellen dat het live toch echt ontzettend indrukwekkend is. Ga een keer live kijken want ik had me dus behoorlijk vergist!

http://www.youtube.com/watch?v=vFR06WPQqnQ

Daarnaast staan alle autofabrikanten op Goodwood met een stand, eigenlijk een Autorai in de buitenlucht maar dan veel gezelliger. De ene fabrikant pakt nog heftiger uit dan de ander met dito activiteiten. Zo moest mijn 70-jarige kameraad natuurlijk even met radiografische auto’s aan de slag op de stand van Michelin.

Ook gedurende de dag maak je van alles mee, zo gebeurt het  dat je rustig over het terrein loopt en dat je ineens twee mensen met gele hesjes aan naar je toe ziet rennen die iedereen manen aan de kant te gaan omdat er een rijtje racewagens langs moeten, compleet absurd, hier wat voorbeelden, geschoten door yours truyly:

Daarnaast zijn er nog tal van andere exposities en tentoonstellingen, eigenlijk teveel om op te noemen.

Well, you get the picture, ga naar Goodwood Festival of Speed volgend jaar. Neem als je kunt een gave auto mee , een tentje en een goede vriend/vriendin en vetrek op donderdag en kom maandag weer naar huis. Dit wil je als autoliefhebber echt niet missen.

Rest mij  Skoda Nederland te bedanken voor het beschikbaar stellen van deze prijs. Alles was tot in de puntjes verzorgd, het kon gewoon echt niet beter. Ontzettend bedankt voor deze ervaring!!!

Volgend jaar ga ik weer, dan pruttel ik met m’n kever die kant op.

Simply brilliant...

 

 

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top