skip to Main Content
06 1851 6435 info@lekkersturen.nl

Golf GTI – 1980

Een Volkswagen Golf Mk1 GTI – een icoon en een erg leuke auto voor in het weekend. Het concept voor de Golf GTI blijft gewoon briljant – neem een standaard betaalbare auto en lepel daar een erg zware motor in, 110 PK was eind jaren ’80 erg veel voor zo’n auto. Aangezien de Golf Mk1 maar iets meer dan 900 kilo weegt zat het me de prestaties wel goed, en nu nog steeds, want de gemiddelde auto uit het huidige wagenpark gaat niet in 9 seconden naar de honderd…

Golf GTI 1980, vooraanzicht

Mooie originele Golf I

De auto staat te koop in Wijchen bij Automobielbedrijf Frank Aarts.  De auto lijkt recent een APK keuring te hebben gehad aangezien de vervaldatum in juli 2014 is.  Leuk detail – de kunststof voorbumper zit er zelfs nog op.

Golf GTI 1980, zijaanzicht, goede lak

Opnieuw gespoten in originele kleur

 

Met dank aan Dhr. B. voor de informatie. Hij had geïnformeerd naar de auto en vertelde dat de auto kort na het jaar 2000 volledig opnieuw gespoten is en voorzien is van nieuwe originele striping, bovendien is ook de motor nagezien. De RDW gegevens laten inderdaad zien dat de auto al sinds 2001 op dezelfde naam staat. Een mooie Golf 1 waarvan de originele look behouden is gebleven.

Job wel done.

Golf GTI 1980, achterkant

Gaaf – lekker origineel gebleven

p.s. – Hier een advertentie van een Golf GTI uit 1980 (linkt naar Autmotive.com)

Golf I GTI Advertentie 1980

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top