06 1851 6435 info@lekkersturen.nl

Fiat Dino 2400 Coupe – 1972

The Gallery in Brummen heeft eigenlijk altijd mooie auto’s staan en deze Fiat Dino uit 1972 met 82.000 km die daar te koop staat is daarbij geen uitzondering. Hij is niet 100% standaard (bijv. velgen en stuur) maar de aanpassingen vinden we smaakvol.

Fiat Dino 2400 1972

Mooie, agressieve Fiat neus

Veel komen we er niet tegen, de Ferrari die een Fiat was, of andersom….enfin. Feit blijft dat het een ontzettend mooi gelijnde klassieker is met potentie, want zowel de Ferrari Dino en de Fiat Dino gebruiken allebei dezelfde motor – een hoogtoerige V6.

Fiat Dino Zijkant, 2400, 1972

De informatie bij de advertentie vermeldt dat Fiat van de tweede eigenaar afkomstig met slechts 85000 km origineel. Bovendien zijn alle originele instructieboekjes en certificaten beschikbaar.

Zeer origineel exemplaar, carrosserie buitengewoon goed, dus gaaf en strak. Voorzien van een prachtig origineel interieur en de originele velgen. Technisch geheel gereviseerd en werkelijk perfect rijdend. Het betreft hier de befaamde 2400cc Ferrari Dino motor met een heerlijke sound en zeer snel!

Cockpit, Dashboard van Fiat Dino uit 1972, 2400, houtaccenten

Houtaccenten, zoals we dat van klassieke Italianen gewend zijn

Binnenkort zelf een stukje sturen?

— Update 16 januari 2013 —

De Fiat is zojuist iets bereikbaarder geworden – The Gallery heeft de prijs verlaagd – voor nog geen 20.000 Euro is ze van jou!

This Post Has 5 Comments

 1. W.denbakker

  Geachte heer/mevrouw,

  Ik zag op uw site een post over de fiat dino die bij de gallery te koop stond. Ik ben er heen gereden om te rijden en eventueel te kopen: daar aangekomen was de auto absoluut niet in de staat van de omschrijving. Volgens de verkoper een “foutje”. Zelf mocht ik niet rijden….de verkoper reed. Toen ik later aangaf toch te willen rijden startte de auto niet meer en hadden ze geen mogelijkheid om er naar te kijken. Meer konden ze niet voor mij doen. Kortom: de teksten op de site zijn niet echt reëel dus ik zou die ook niet zomaar overnemen.

  Uiteindelijk ben ik voor een mustang fastback uit 1966 gegaan. Erg blij mee.
  Mvg,
  W. Den bakker

  1. LekkerSturen

   Geachte heer Den Bakker – Hartelijk dank voor het delen van uw ervaring, een vreemde zaak om te horen over het “foutje”, dat hadden we niet van “the Gallery” verwacht. En uiteraard vinden we het erg jammer dat u teleurgesteld werd. Jammer genoeg kunnen we niet alle auto’s zelf bekijken, we zullen inderdaad voorzichtig zijn met het overnemen van teksten. Heeft u de Mustang bij the Gallery gekocht of ergens anders? Gefeliciteerd met de Mustang uit ’66 overigens, een prachtige wagen, een 289 of 302? Het is mooi weer dus lekker sturen dit weekend!

   1. Piet

    The Gallery is er alleen om grof geld te verdienen. Hebben helemaal niets me de échte liefhebbers. Vroeger wel trouwens, maar nu zéker niet meer…………..

    1. John

     Helemaal mee eens! Hoewel ik vroeger ook al eens opgelicht ben. Nu is het helemaal een zwendel!!!!!!!!!!!!!

 2. John

  Jongens, álle handelaren willen met zo’n min mogelijk investeringen zoveel mogelijk verdienen. De mooiste auto’s koop je bij de liefhebber, dus de particulier!!!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *