skip to Main Content
06 1851 6435 info@lekkersturen.nl
Favoriete Oldtimers – Benieuwd Naar De Top 3?

Favoriete oldtimers – Benieuwd naar de top 3?

Als autoliefhebber kijk je waarschijnlijk regelmatig naar te-koop-staande auto’s. Op tweedehands autowebsites zijn veel verschillende old- en youngtimers te koop. Maar wat zijn nou de favoriete vierwielers? Autoscout24 bood aan eens in de database te kijken wat de favorieten zijn.

Welke auto’s zien we veel en wat is er zo bijzonder aan deze modellen? Dankzij contact met Peter Zuidema van Autoscout24.nl die onderstaand gastbijdrage aanleverde weten we het:

Door maatregelen van de overheid, zoals het afschaffen van het belastingvoordeel voor oldtimers hebben zichtbaar effect gehad op vraag en aanbod. Zo is de vraag naar oldtimers in de laatste maanden van 2013 gedaald met ruim 40%, terwijl er vier keer zoveel oldtimers worden aangeboden. De verwachting is dat de trend zich in 2014 door zal zetten.

Nummer 1: Ford Mustang
Sinds 1964 is deze auto op de markt en sindsdien een razend populair model in zijn categorie.  Mustang werd in korte tijd zeer bekend. Toen deze auto voor het eerst te koop was, dacht Ford niet meer dan 100.000 exemplaren te verkopen. Uiteindelijk werden dat er meer dan 1,3 miljoen. Daarbij werd de bolide in veel films gebruikt. Dat werkte natuurlijk goed als gratis reclame waardoor hij nog populairder werd. Er zijn meerdere modellen uitgebracht, maar de modellen tot 1970 zijn het meest populair onder de liefhebbers. Op basis van het aantal hits is de Ford Mustang nummer 1 van de 10 populairste oldtimers (met 20% van het zoekvolume van de top 10)

Nummer 2: Porsche 911
De echte Porsche fans hebben het vaak over de 911. Dit model is een van de meest succesvolle exemplaren van Porsche. De 911 is al sinds 1964 op de markt en heeft sindsdien al een aantal keer een facelift ondergaan. Toch blijven de eerste modellen het meest populair, zeker onder de echte oldtimer fans. Met een aandeel van ruim 14% in de top 10 een terechte tweede plaats.

Nummer 3: Volkswagen Kever
Dit model is waarschijnlijk zo populair omdat veel vrouwen deze auto ook leuk vinden. Eerlijk is eerlijk, oldtimers is wel een typische mannenhobby. De kever heeft met zijn leuke uitstraling ook de harten van de vrouwen weten te veroveren. Deze kleine maar fijne auto zien we nog steeds op straat verschijnen en is ook te vinden op Autoscout24.nl. Nieuwe en oude modellen. Al hebben de echte oldtimer fans natuurlijk het liefst een kever waar nog een beetje aan gesleuteld kan worden. Een iets wat verrassende derde met een aandeel van 11,5%.

p.s.  meer foto’s van de te-koop-staande Mustang die hierboven is afgebeeld kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top