06 1851 6435 info@lekkersturen.nl

Familiebezoekjes worden weer leuk – Audi RS2 – 1995

Na de Maserati vorige week blijven bij de turbo’s: We werden herinnerd aan de RS2 toen we een bericht op Autoblog.nl voorbij zagen komen. De echte autokenners herkennen de RS2 direct aan de gril, bumpers, velgen en spiegels maar veel mensen zien er niet meer in dan een oude en hoekige Audi uit de jaren ’90 – en gelukkig maar, want dan valt er veel meer lol te beleven – niemand verwacht sportwagen prestaties van deze “gezinswagen”.

Dit PK-monster in familiepakje staat te koop bij Elfer Porsche in Arnhem voor iets minder dan 20.000 euro.

Audi RS2 1995 Voorkant - Front

Autocar heeft de auto ooit getest en het bleek dat de RS2 dankzij het Quattro-systeem sneller uit de startblokken komt dan een McLaren F1 (tot 45 km/u is de RS2 sneller). Porsche heeft lekker meegeknutseld aan de RS2 zowel motorisch (grotere turbo’s, intercooler ,in- en uitlaatsysteem, nokkenassen, etc.) alsook optisch (spiegels van de 993,  rode remmen van de 993 turbo en je kunt zelfs wat “993” zien in de doorlopende achterlamppartij). Het resultaat is 300+ pk met een sportieve Audi 80 look.

Audie RS2 1995 Achterkant - RearDe RS2 is redelijk waardevast en het exemplaar bij Elfer Porsche heeft heeft een relatief lage KM-stand en ziet er, behalve het loszittende voorspatbord aan de rechterkant, uitstekend uit.

Familiebezoekjes, kerstgroeten overbrengen en nieuwjaar wensen met het gezin –  het wordt weer leuk dit jaar – mede mogelijk gemaakt door de Audi RS2. Laat die turbo maar fluiten, here we come, pffffffft.

 

This Post Has One Comment

  1. Pingback: Turbo Turbo – Datsun 510 – 1971 | LekkerSturen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *