06 1851 6435 info@lekkersturen.nl

Elegantie op vier wielen – Alfa Romeo Spider Veloce – 1967

Een erg fraaie Spider komen we tegen bij Classicpark.nl. De Duetto Spiders hebben een ontzettend elegant lijnenspel: Geen lijn teveel en erg clean. Lekker kleurtje ook, wat zeker wat “verlichting” zal brengen in de donkere dagen in de winter!

Alfa Romeo Veloce 1750 1968

Het exemplaar in kwestie is er een uit 1967 met 59.000km op de klok en de historie lijkt beschikbaar te zijn bij de verkopende partij. Er staat veel informatie op de site:

Deze Alfa Romeo Spider Veloce is van origine uitgevoerd als een US model maar de auto is in juni 1968 geleverd in het Duitste Frankfurt Am Main en is daarna in Duitsland gebleven. De Spider wordt begin jaren ’90 in Duitsland gevonden met slechts 42.000 km op de teller. De laatste Duitse inschrijving is in 1973 geweest, daarna is er niet meer met de Alfa Romeo gereden.
Alfa Romeo Spider Veloce (Duetto) 1750 - 1967
Het interieur lijkt te zijn teruggebracht in originele staat. Het metalen dashboard komt bovendien uitstekend uit de verf door het contrast met de zwarte kunststoffen boven en onderkant.
Op basis van de beschikbare informatie veronderstellen we dat de Spider begin 90 volledig is gereviseerd, en zoals het hoort:
Ondanks de lage kilometerstand is een uitgebreide restauratie van voornamelijk de carrosserie noodzakelijk. Voor de restauratie hiervan worden kosten noch moeite gespaard. Waar mogelijk worden zo veel mogelijk de originele onderdelen gebruikt, zo zitten er nog steeds de originele achterlichten en deurpanelen in.
Alfa Romeo Spider Veloce (Duetto) 1750 - 1967
 Een motorrevisie lijkt ook te zijn uitgevoerd (die er overigens uitstekend uitziet), inclusief en het installeren van snellere nokkenassen en DellOrto DHLA 40mm carburateurs.  En hoewel de velgen niet standaard lijken, staan ze erg goed onder deze spider. Ook het nieuwe kapje ziet er keurig uit, winterklaar dus! 😉
En natuurlijk sluiten we af met…. de de perfecte ronde kont – Belissima!
Alfa Romeo Spider Veloce 1750 1968

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *