skip to Main Content
06 1851 6435 info@lekkersturen.nl

Een beetje Soleil in de winter – Citroen Dyane – 1969

“De “moderne eend” is wellicht een wat oneerbiedige uitdrukking voor de Citroen Dyane – maar het is in feite de doorontwikkelde 2CV die kon concurreren met de Renault 4. Het examplaar dat te koop staat bij Ruyl Classics is een plaatje – een volledig gerestaureerde originele Nederlandse Citroen Dyane in nieuwstaat.

Citroen Dyane AYA2 - augustus 1969 - VoorZoals we gewend zijn van Ruyl Classics zijn er bijna tweehonderd foto’s te bekijken die een uitstekend beeld geven van de kwaliteit van de auto. Bovendien is een goede beschrijving toegevoegd, hier alvast een voorproefje:

“Perfect, professioneel en gedetailleerd gerestaureerd waarbij kosten noch moeite gespaard zijn. Origineel chassis, nieuwe carrosserie, gereviseerde techniek.  De Dyane is een markant ontwerp van Louis Bionier, de hoofdontwerper van Panhard, waar Citroen destijds het eigenaarschap heeft overgenomen. Dit vroege model heeft nog de fraaie dichte C stijl. Een perfecte Dyane die steeds duidelijk steeds meer waardering krijgt en onderscheidend ten opzichte van de populaire 2CV.”

Citroen Dyane AYA2 - augustus 1969 Achter

Enfin – lekker even foto’s kijken dus en daarna naar Limburg 😉

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top