06 1851 6435 info@lekkersturen.nl

Joyeux – Citroen AMI 8 -1971

In oktober schreven we over een prachtige Citroen CX die te koop stond bij Casper Pasman in de Achterhoek en nu bied hij een erg mooie AMI uit 1971 te koop aan, het oudere zusje van de Dyane die we recent voorbij zagen komen. De ontzettend leuke AMI 8 met 58.000 kilometer op de klok is af te halen bij Le Marchand voor nog geen zesduizend euro.

AMI 8 Club berline - voorkant

Foto: Le Marchand

De auto’s die bij Le Marchand te koop staan zij nou typisch auto’s waar we gelukkig van worden – je krijgt er een glimlach van op je gezicht, je gaat terug in de tijd, je proeft het franse geniet-van-het-leven gevoel, je onthaast (dankzij de 32pk) en je ervaart iedere keer dat je ermee rijdt dat de reis belangrijker is dan de bestemming.

Citroen AMI 8 Club berline

Foto: Le Marchand

Bovendien weet Casper altijd wat leuks te vertellen over de auto en maakt hij het verhaal achter de auto persoonlijk:

We hebben weer een mooie originele, goed onderhouden, AMI 8 Club berline gevonden in het departement de Creuse (23). Ik heb de AMI gekocht van de eigenaar die deze Citroen sinds 2006 in zijn bezit had. Hijzelf reed er maar sporadisch mee, en kon mij vertellen dat hij deze van de eerste eigenaar had, die zelf garagehouder was en deze Ami 8 verzorgde zoals menig Citrofiel het wenst.

Enfin, je kunt hier verder lezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *