06 1851 6435 info@lekkersturen.nl

Italiaans Icoon – Maserati Racing – 1992 [updated]

Sprakeloos – dat waren we even toen we deze auto zagen want veel komen we er niet tegen en ze zijn zo bijzonder. De Maserati Racing: 230 stuks zijn er gebouwd en dit exemplaar is er een van: Unieke motor (aluminium, twee turbo’s, 6 cilinders en 143pk per liter), electronische demping van Koni en een heerlijk agressief en hoekig italiaans jasje uit de jaren ’90.

Dit moois staat bij deze particulier te koop voor minder dan 14.000 euro!

Maserati Racing 1992 Voorkant

Er is zoveel moois te zien, wat bovendien allemaal standaard is bij de Maserati Racing: de standaard 16-inch, zevenspaaks OZ-velgen, de getinte achterlichten, de vier uitlaatpijpjes, de aparte lampenpartij voor groot- en dimlicht, etc.

Maserati Racing 1992 Achterkant Zij

Er is ook veel niet te zien: Zo liggen de ruitenwissers verscholen achter de spoiler van de voorruit, zijn de wielbouten verborgen middels een afdekplaatje in de velg en zijn de stiksel in het interieur met de hand gemaakt.

Over de prestaties zullen we kort zijn: 250+ km/h, 0-100 in minder dan 6 tellen – maar het gaat er om hoe de prestaties worden neergezet – met mooi motorgeluid, turbofluitjes, de duw in de rug en volop beleving zoals alleen de bestuurder dat ervaart.

Maserati Racing 1992 Achterkant

De RDW gegevens lijken te kloppen en de APK is geldig t/m April 2013. Ook handig om te weten – de Racing geeft standaard een piepje bij temperaturen rond het vriespunt – nou is de Racing zoiezo al tail-happy – maar het is toch fijn om te weten dat er aan je wordt gedacht deze winter!

Veel plezier deze winter!!!

**** Update  – 5 December 2012 ****

We ontvingen een korte update van Niels over z’n Maserati Racing met foto’s van de motorrevisie. Toen Niels de auto tweedehands kocht met 70.000km was er al e.e.a. aan de motor gebeurd maar Niels was niet helemaal tevreden en besloot de motor in 2010 vervolgens volledig te reviseren: Nieuwe zuigers, veren, kleppen, 1 nieuwe turbo 1 gereviseerde turbo, de krusas is gebalanceerd, etc. Meer foto’s staan op z’n facebook pagina: Niels Racing.

Maserati Racing Motorrevisie**** Update  – 6 December 2012 ****

Niels heeft nog meer fantastische foto’s toegevoegd, snel kijken: Niels Racing

Maserati motorrevisie kleppen en nokkenas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *